Övertid är ofta bortkastad

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Övertid är ofta bortkastad</span>

I en studie från Boston University’s Questrom School of Business har det visat sig att övertid inte leder till bättre resultat. Personer som jobbar fler timmar presterar helt enkelt inte mer. Trots detta suddas gränserna mellan jobb och privatliv ut, men till vilket pris?

Ständigt uppkopplad, chefer som förväntar sig svar på kvällar, semestrar och helger. Vi har redan pratat om IT-hetsens baksida i Kompetensindikatorn där Julija Falkman, HR-direktör på Poolia, ser en ökad medvetenhet om priset vi får betala för ett högt arbetstempo. En ekvation som inte går ihop för många arbetstagare och som nu bekräftas av forskare.

I artikeln ”The Research Is Clear: Long Hours Backfire for People and for Companies” i Harvard Business Review försöker man att ta reda på om övertid, oavsett om den är beordrad eller frivillig, fungerar. Får vi mer gjort? Läs hela artikeln här.

 

Kompetensindikatorn 2018

Är du nyfiken på de allra senaste trenderna och resultaten kring framtidens rekrytering som presenteras i Kompetensindikatorn från 2018? Kontakta oss så kommer vi gärna till dig och berättar mer!